Ez a 10 dolog nem maradhat ki a strandtáskából


2016. 08. 22.

Augusztus utolsó hete a remények szerint még igazi kánikulai idővel örvendeztet meg minket. Éppen itt az ideje, hogy átnézzük a strandtáskánk tartalmát. Jöjjön 10 dolog, amit sose hagyjunk otthon, ha vízpartra vagy strandra készülünk!

Minél több folyadék

A strandon, fürdés és napozás közben nagyon fontos a hidratálás még akkor is, ha már szűnőben a legnagyobb nyári forróság. Sosem szabad arra apellálnunk, hogy majd a strandon vásárolunk valamit. Sokkal biztosabb – és gazdaságosabb is – ha viszünk otthonról egy-két üveg innivalót, lehetőleg ásványvizet, melynek az üvegét – ha van kút a strandon – szükség szerint újra tölthetjük. Nagyon jó ötlet az ásványvizet indulás előtt 1-2 órára betenni a fagyasztóba, hiszen így sokáig hideg víznek örülhetünk napozás közben.

Hatékony napvédő krém

Attól, hogy nyár vége van és talán nem érezzük annyira erősnek a napsütést, védekeznünk kell a káros sugarak ellen. Nyár végén és ősz elején is szükség van napvédő krémre. Ha nem akarunk este égett bőrrel jajongani az ágyban, ezt semmiképp se hagyjuk otthon.

Pléd vagy matrac, amire fekszünk

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen érzést, amikor vizes testünkkel a strandtörölközőre fekszünk, melyen utána megtapad a homok, a por és a föld. Sokkal jobb ötlet – még ha egy kis pluszt jelent is a táskában – vinni egy külön plédet vagy matracot, amire ráfekszünk a strandon, miután nyugodtan megtörölköztünk.

Sebtapasz

A vízálló sebtapasz szükségességét egy strandon senki sem kérdőjelezi meg. Elég egy élesebb kavics, egy kagyló, egy csúszás vagy egy rossz mozdulat és máris nagy szükség van rá. Persze mindig reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de jobb, ha velünk van.

Strandjátékok

A strandon a vízi és szárazföldi játékoknak nem csak a gyerekek, de a szülők vagy a fiatal felnőttek is jó hasznát veszik. Egy felfújható labda, egy frizbi, egy homokozó lapát vagy egy csomag kártya igazán nem foglal sok helyet, viszont óriási sikerünk lehet vele a társaságban.

Könyv vagy magazin

Nincs is kellemesebb, mint a strandon, a napernyő alatt, limonádét kortyolgatva olvasgatni. Sokkal jobban járunk, ha kedvenc újságunkat vagy regényünket magunkkal visszük, így nem szükséges a helyi stand nem mindig kielégítő kínálatából válogatni.

Napszemüveg

UV védelemre a szemünknek folyamatosan szüksége van. Ráadásul a napszemüveg a strandon is öltöztet.

Strandpapucs

Sokan gondolják úgy, hogy strandon mezítláb a legkényelmesebb és legegészségesebb járni. Ez is egy érv, de a forró homokra, a hegyes kavicsokra, vagy fűben megbúvó éles és szúrós dolgokra gondolva mégsem árt, ha felhúzzuk azt a flip-flopot.

Babahintőpor

Sokan nem is tudják, mi mindenre használható a babahintőpor. Kiváló például a homok távoltartására a strand végeztével. Ha lábunkról egy kis vízzel lemossuk a homokot és utána bedörzsöljük hintőporral, nem tapad ránk újra homokszemcse és tiszta lábbal bújhatunk a cipőnkbe.

Nejlonzacskó a vizes ruháknak

Az egyik legfontosabb dolog kényelmünk érdekében, mégis sokszor otthon hagyjuk a vizes fürdőruha, törölköző és papucs hazaszállítására alkalmas nejlont vagy fólia zsákot. Érdemes mindegyiknek külön-külön vinni egyet, strandoló társaink feledékenységét is beleszámítva a vízhatlan zsákocskákból sosem lehet elég.

Forrás: termalfurdo.hu