Az Év Fürdője 2016 – Háttér-információk


2016. 05. 27.

Közel 200 fürdő áll rajthoz a magyarországi fürdők legnagyobb versenyében, melyet idén második alkalommal rendeznek meg. Az Év Fürdője 2016 közönségszavazás elsődleges célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre.

Magyarország igazi termál nagyhatalom

Magyarország olyan termálvízkinccsel rendelkezik, ami nemcsak mennyiségében, de minőségében is kiemelkedőnek számít világviszonylatban. A hazai vizek hatásukat tekintve is egyedülállóak, sehol máshol nem található ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas kiváló minőségű termál- és gyógyvíz. Magyarországon kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – található. A hagyományosabb értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence várja az ifjabb generációt is.

Bővebben Az Év Fürdője Szavazásról

A fürdők a tavalyi évhez hasonlóan idén is pozitívan fogadták a kezdeményezést, szívesen részt vesznek a megmérettetésben. Annak ellenére, hogy Az Év Fürdője alapvetően egy verseny, a szektor széleskörű összefogását célozza, egy közös ügy – a fürdőkultúra népszerűsítése – érdekében.

A versenyben azok a fürdők vesznek részt, amelyekben legalább egy medence van, ami nem úszó vagy tanmedence.
 
A fürdők három kategóriában indulnak:  Az Év Fürdője 2016., Az Év Feltörekvő Fürdője 2016. és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016. A kategóriák kialakítása azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. A kisebb fürdőknek nem lenne esélye a nagy, ismert vagy nagyvárosokban található fürdőkkel szemben, így azonban a hozzájuk hasonló fürdőkkel mérhetik össze magukat.
 
A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.

Számokban a szavazásról

35 db fürdő indul Az Év Fürdője 2016 kategóriában.
84 db fürdő indul Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 kategóriában.
71 db fürdő indul A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriában.
1441 medence, 495 szauna és 342 csúszda található összesen az induló fürdőkben.
Az idei versenyen a szervezők a szavazók részéről is a tavalyihoz hasonló fokozott érdeklődésre számítanak. 2015-ben 128.000 szavazótól mintegy 170.000 szavazat érkezett a fürdőkre.

A szervezőről

A szavazás szervezője, a termalfurdo.hu, Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Sajtókapcsolat

Amennyiben Ön a sajtó munkatársaként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal.

Sánta Tibor
E-mail: info@azevfurdoje.hu
Telefon: +36-70-321-4893

Bodnár Tünde
E-mail: bodnar.tunde@azevfurdoje.hu
Telefon: +36-70-397-4341

Nagy Nikoletta
E-mail: nagy.nikoletta@azevfurdoje.hu
Telefon: +36 70 881 7774