Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2018-ban – Háttér-információk


2018. 09. 05.

Ezen a nyáron már negyedik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban is három kategóriában kerestek győztest. Az idei versenyben taroltak az alföldi fürdők, a legnagyobbak csatája pedig bravúrral végződött.

Az Év Fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában – Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – közel 200 fürdő versenyzett.
 
Minden évben meglepetés
 
Tavaly a Hungarospa Hajdúszoboszló írt történelmet, amikor 2015 után másodszorra is elnyerte Az Év Fürdője címet. Idén nagy meglepetésre e kategóriának nyertese egy olyan fürdő lett, amely már korábban egy másik kategóriában győzött.
 
Az Év Fürdője: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
 
A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 2016-ban, Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában húzta be az első helyet. Mivel a nyertes fürdők a győzelmüket követő évben nem állhatnak rajthoz, a mórahalmi fürdő egy év kihagyás után, eddig nem látott bravúrral tért vissza a versenybe.
 
A fürdő népszerűségét leginkább családbarát jellegének, valamint a folyamatos, környezettudatos és vendégbarát fejlesztéseinek köszönheti. 2017. év végére a fürdő új épületszárnnyal gazdagodott, amelyben több pénztár és beléptető kapu teszi gördülékenyebbé a vendégforgalom irányítását. Nőtt az öltözőkabinok száma, a pihenőterek mérete és a büfék kapacitása is.
 
A mórahalmi fürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában 14 kabin várja a vendégeket. Nyáron 15 000 m2-es parkosított zöldfelületén igazi mediterrán a hangulat. Medencéi közül a legnépszerűbbek a csúszdás élménymedence, a gyermekpancsoló, valamint a hullámgömbbel, pezsgőágyakkal, koktélbárral rendelkező rendezvénymedence. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint 3000 m2-es fedett élményfürdő is. A gyógyfürdőben számos gyógyászati szolgáltatás – szénsavas kádfürdő, iszappakolás, iszapfürdő, víz alatti sugármasszázs – is elérhető.
 
Az Év Fürdője kategória ezüstérmese a Zalakarosi Fürdő, 3. helyezettje a Gyulai Várfürdő lett.
 
A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő elérhetőségei:
Berta Zsolt
[email protected]
+36 70-379-1982
 
Az Év Feltörekvő Fürdője: Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő
 
Az Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő két éve negyedik, tavaly harmadik volt, idén csúcsra ért kategóriájában. A Békés megyei fürdőkomplexum sikerét ugyancsak a sokoldalúságának köszönheti: Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló természeti érték. 19 medence, 2 csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, akik szaunaparkjának 10 kabinjában is lazíthatnak. Az Élményfürdő az év minden napján nyitva van, szombatonként pedig éjfélig fogadják a vendégeket. A Parkfürdő strandszezonban látogatható; gyógy- és termálvizes medencék, egy 50 méteres úszómedence és tanmedence várja a mintegy húszhektáros parkerőbe látogatókat, aminek taván csónakázni és vízibiciklizni is lehet. Egy gyopárosi fürdőkúra a mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségek esetén egyaránt jótékony hatással bírhat, de a gyógyvizes medence- vagy kádfürdő mellett, a gyógyászati részlegen egészségügyi szolgáltatások egész sora is választható. Gyopárosfürdő 2016-ban hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést.
 
Az Év Feltörekvő Fürdője kategória második helyezettje a Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő , a bronzérmes pedig a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő lett.
 
Az Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő elérhetőségei:
Kiss László
+36 30-714-44-08
[email protected], [email protected]
 
A Helyiek Kedvenc Fürdője: Tiszavasvári Strandfürdő
 
A Tiszavasvári Strandfürdő sikertörténete nagyon hasonló Gyopárosfürdőéhez, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fürdő is a dobogó 3. fokáról ugrott az élre idén. A szezonálisan nyitva tartó fürdő 7 medencéje között termál-, úszó-, gyermek-, hullám-, és tanmedence is található, de a strandon egy 100 méteres óriáscsúszda is kanyarog. A termálmedence gyógyvize mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére ajánlott, de számos kiegészítő szolgáltatás, úgymint masszázs, strandfoci is a vendégek rendelkezésére áll.
 
A kategóriában a Miskolctapolcai Strand lett a második, a harmadik pedig a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő.
 
A Tiszavasvári Strandfürdő elérhetőségei:
Volosinóczki Béla
+36-30-721-8550
 
A kategóriák első 15 helyezettje ide kattintva tekinthető meg:
https://azevfurdoje.hu/2018-top15
A megyei rangsorok itt érhetők el:
https://azevfurdoje.hu/2018-eredmenyek-megyenkent
A győztes fürdőkről képanyag innen tölthető le:
https://azevfurdoje.hu/sajtokozlemeny-letoltheto-anyagok
 
Bővebben a szavazásról
A versenyben rekordszámú, közel 170 ezren szavazó, összesen 176 ezer szavazatot adott le.
 
A szavazás 2018 június 1-től augusztus 31-ig tartott. Egy felhasználó mindhárom kategóriában voksolhatott, azonban egy kategóriában csak egy szavazatot adhatott le. A verseny kategóriáit hazánk rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkező fürdői hívták életre. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.
 
A szervezőről
 
A szavazás szervezője, a termalfurdo.hu, Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak. A verseny a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával valósult meg.

Sajtókapcsolat

Amennyiben Ön a sajtó munkatársaként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal.

Sánta Tibor
E-mail: [email protected]
Telefon: +36-70-321-4893

Bodnár Tünde
E-mail: [email protected]
Telefon: +36-70-397-4341

Nagy Nikoletta
E-mail: [email protected]
Telefon: +36 70 881 7774