Idén 1441 medencényi víz csap össze – versenyeznek a magyar fürdők


2016. 05. 27.

Közel egy hónapja zajlik a nagy hazai fürdőverseny, Az Év Fürdője. A termalfurdo.hu 2016. május 1. és augusztus 31. között, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával, második alkalommal szervez közönségszavazást, amelynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit keresi.

Megdöbbentő számok


Magyarország termálvízkészlete az 5. legnagyobb a világon. Sehol máshol nincs ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas termál- és gyógyvíz. A verseny igazi izgalmát az adja, hogy közel 200 fürdő áll rajthoz idén nyáron, ami további - egészen meglepő - számokban kifejezve 1441 medence, 495 szauna és 342 csúszda összecsapását jelenti.

Három nyertest hirdetnek

 
A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is a három legnépszerűbb fürdő nyer. A fürdőbe járó közönség Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016, A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriákban voksolhat kedvencére a www.azevfurdoje.hu oldalon. A három kategóriát azért így hozták létre a szervezők, hogy még a kisebb, regionálisan vagy helyi szinten ismert fürdők is eséllyel indulhassanak, ne az országosan vagy nemzetközi szinten ismert fürdőkkel versenyezzenek, hanem a hozzájuk hasonlókkal.
 
A tapasztalat azt mutatja, hogy a kevésbé ismert fürdők is szép számmal tudták mozgósítani közönségüket. A verseny célja idén a tavalyinál is több emberrel megismertetni a magyar fürdőket, illetve felhívni a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira.

Nem indulnak a tavalyi győztesek

 
A 2015-ben nyertes fürdők, a Hungarospa Hajdúszoboszló (Az Év Fürdője 2015), a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ (Az Év Feltörekvő Fürdője 2015), a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő (A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015) nagy érdeklődés és szavazói aktivitás mellett, szoros versenyben győzedelmeskedtek, idén az esélyegyenlőség jegyében nem állnak rajthoz.

Melyik lesz a legjobb fürdő Magyarországon?

 
A fürdők közönsége kedvenc magyar fürdője iránti elköteleződését szavazatával az www.azevfurdoje.hu oldalon tudja kifejezni. A szavazók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Sajtókapcsolat

Amennyiben Ön a sajtó munkatársaként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal.

Sánta Tibor
E-mail: info@azevfurdoje.hu
Telefon: +36-70-321-4893

Bodnár Tünde
E-mail: bodnar.tunde@azevfurdoje.hu
Telefon: +36-70-397-4341

Nagy Nikoletta
E-mail: nagy.nikoletta@azevfurdoje.hu
Telefon: +36 70 881 7774