Eldőlt, melyik az Év Fürdője 2016-ban – Háttér-információk


2016. 09. 05.

Közel 200 fürdő állt rajthoz a magyarországi fürdők legnagyobb versenyében, melyet idén második alkalommal rendeztek meg. Az Év Fürdője 2016 közönségszavazás elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre.

Magyarország igazi termál nagyhatalom

Magyarország olyan termálvízkinccsel rendelkezik, ami nemcsak mennyiségében, de minőségében is kiemelkedőnek számít világviszonylatban. A hazai vizek hatásukat tekintve is egyedülállóak, sehol máshol nem található ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas kiváló minőségű termál- és gyógyvíz. Magyarországon kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – található. A hagyományosabb értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence várja az ifjabb generációt is.

Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő

A Miskolctapolca Barlangfürdő az egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzni vágyókat. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.
 
Miskolctapolcai Barlangfürdő elérhetőségei
Lantos Zsuzsa
70-390-1926
lantos.zsuzsa@mcturisztika.hu

Az Év Feltörekvő Fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A Csongrád megyei fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, de népszerűségét igazi családbarát voltának is köszönheti. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres fedett élményfürdő, melyben többszintű kalandmedence, illetve két izgalmas beltéri csúszda várja a fiatalabb vendégeket.
 
Szent Erzsébet Gyógyfürdő elérhetőségei
Berta Zsolt
70-379-1982
bertazsolt@morahalom.hu

A Helyiek Kedvenc Fürdője Orfű Aquapark

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 cím a Baranya megyei Orfű Aquaparké lett. A 2016 júniusában részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A vendégeket több medence, masszázs és pezsgőfürdő várja.
 
Orfű Aquapark elérhetőségei
Berecz Csaba
70-337-0129
berecz.csaba@kiving.hu

További eredmények

 
A kategóriák első 15 helyezettje ide kattintva tekinthető meg.
 
A megyei eredmények ide kattintva tekinthetőek meg.

Bővebben a szavazásról

35 db fürdő indult Az Év Fürdője 2016 kategóriában.
84 db fürdő indult Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 kategóriában.
71 db fürdő indult A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriában.

A versenyben közel 190 000 szavazat érkezett a fürdőkre.
A szavazás május 1-től augusztus 31-ig tartott. Annak érdekében, hogy valóban reális képet kaphassunk a hazai fürdőkről, egy felhasználó egy kategóriában csak egy szavazatot adhatott le, azonban mindhárom kategóriában – Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016, A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 – voksolhatott.
 
A verseny három kategóriájának kialakítása azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. A kisebb fürdőknek nem lett volna esélye a nagy, ismert vagy nagyvárosokban található fürdőkkel szemben, így azonban a hozzájuk hasonló fürdőkkel mérhették össze magukat. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.

A szervezőről

A szavazás szervezője, a termalfurdo.hu, Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Sajtókapcsolat

Amennyiben Ön a sajtó munkatársaként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal.

Sánta Tibor
E-mail: info@azevfurdoje.hu
Telefon: +36-70-321-4893

Bodnár Tünde
E-mail: bodnar.tunde@azevfurdoje.hu
Telefon: +36-70-397-4341

Nagy Nikoletta
E-mail: nagy.nikoletta@azevfurdoje.hu
Telefon: +36 70 881 7774