Eldőlt melyik lett Az Év Fürdője 2019-ben - Háttérinformációk


2019. 09. 04.

Mik az idei győztes fürdők elérhetőségei? Kik szerezték meg a dobogós helyeket? Miért van szükség három kategóriára? Mit nyertek a szavazók?  Hogyan alakult az eredmény az előző években? Lejjebb görgetve ezekre a kérdésekre adunk választ.

A győztes fürdők elérhetőségei
 
Az Év Fürdője - Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
Dr. Zsadányi Zsolt
70-375-4870
[email protected]
 
Az Év Regionális Fürdője - Hagymatikum
Gergely Gábor
20-277-7251
[email protected]
 
A Helyiek Kedvenc Fürdője - Miskolctapolcai Strandfürdő
Scheitzner Beáta
70-501-7721
[email protected]
[email protected]
 
Több mint 150 ezer szavazat
 
2019-ben összesen 153.133 szavazat érkezett.
 
Az Év Fürdője kategóriában a győzelemhez több mint 11 ezer szavazat kellett, Az Év Regionális Fürdője kategória győztese 7 ezer szavazatot szerzett, A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában pedig 1900 szavazattal szerezte meg a győzelmet.
 
További helyezések
 
Az Év Fürdője kategória második és harmadik helyezettje: a Hungarospa Hajdúszoboszló és a Zalakarosi Fürdő
Az Év Regionális Fürdője kategóriában a második helyet a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, a harmadik helyet a Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő szerezte meg.
A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában második lett a Nagyszénási Parkfürdő, harmadik helyen a Nagykátai Gyógyfürdő és Strand lett.
 
További eredmények ide kattintva láthatóak.
 
A kategóriák
 
A versenyben azok a magyarországi fürdők vettek részt, amelyekben legalább egy medence van, ami nem úszó- vagy tanmedence.
A kategóriák kialakítása azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. A kisebb fürdőknek nem lenne esélye a nagy, országos vagy akár nemzetközi hírű, illetve nagyvárosokban található fürdőkkel szemben, így azonban a hozzájuk hasonló fürdőkkel mérhetik össze magukat.
A besorolásnál a szervezők a medencék számát, a település méretét és a fürdő ismertségét vették figyelembe. A versenyről minden érintett fürdő tájékoztatást kapott és jelezhette, ha nem kíván indulni a szavazásban, vagy az előzetes besorolástól eltérő kategóriában szeretne indulni. Ezek alapján a három kategória az alábbiak szerint alakul:
A szavazás 2019. június 1. és augusztus 31-ig között zajlott. Mindhárom kategóriában a legtöbb érvényes szavazatot szerzett fürdő nyert.
 
 
A korábbi eredmények
 
2018-ban a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő szerezte meg a győzelmet Az Év Fürdője kategóriában. Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élényfürdő Az Év Feltörekvő fürdője kategóriában a korábbi évek dobogós helyezései után tudott győzni . A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriát pedig a Tiszavasvári Strandfürdő nyerte meg, amely szintén jól szerepelt a korábbi évek versenyeiben. A szavazás szabályzata szerint az előző év győztesei nem indulnak az adott évben, így ez a három fürdő 2019-ben nem vesz részt a megmérettetésben.
Az egyes évek eredményei az alábbi linkekre kattintva láthatóak. Lefelé görgetve a további helyezések és megyei bontás is elérhető.
 
A szavazók is nyertek
 
A kedvenc fürdőjükre szavazók között wellnesshétvégék, a majdani győztes fürdőkbe szóló fürdőbelépők és egy vízálló GoPro akciókamera kerülnek kisorsolásra 2019. szeptember 5-én délután. A wellnesshétvégéket a szervezők a tavalyi szavazást megnyerő fürdők közeléből választották. A nyeremények itt láthatóak.
A szavazóknak névvel és e-mail címmel kell azonosítaniuk magukat. Minden szavazó kategóriánként egy-egy szavazatot adhat le.
 
 
Magyarország termál nagyhatalom
 
Magyarország olyan termálvízkinccsel rendelkezik, ami nemcsak mennyiségében, de minőségében is kiemelkedőnek számít világviszonylatban. A hazai vizek hatásukat tekintve is egyedülállóak, sehol máshol nem található ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas termál- és gyógyvíz. Magyarországon kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – található. A hagyományosabb értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence várja az ifjabb generációt is.
A szavazás célja, hogy erre ráirányítsa az ország figyelmét.
 
szervezőről
 
A szavazás szervezője, a termalfurdo.hu, Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Sajtókapcsolat

Amennyiben Ön a sajtó munkatársaként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal.

Sánta Tibor
E-mail: [email protected]
Telefon: +36-70-321-4893

Bodnár Tünde
E-mail: [email protected]
Telefon: +36-70-397-4341

Nagy Nikoletta
E-mail: [email protected]
Telefon: +36 70 881 7774